Udělejte to nyní, chcete-li svoji Snapchatovu mapu vykrýt

  • Michael Cain
  • 0
  • 1164
  • 182
reklama

Jedna z nejnovějších funkcí Snapchat, Snap Map, je uváděna na trh jako skvělý způsob, jak udržet krok s tím, co vaši přátelé dělají, což vám usnadňuje připojení k zábavě. Může to však být také trochu noční můrou v soukromí, protože odhaluje vaši polohu kontaktům Snapchat.

Co když tedy chcete vypnout?

Nejprve si pro lepší představu o tom, o čem Snap Map je, podívejte se na toto video níže:

Video neříká, že pokud na Snapchatu povolíte služby určování polohy, pouhým otevřením aplikace se vaše poloha zobrazí na mapě, aby se vaše kontakty zobrazily. I když se jedná o jeden z mnoha bezpečnostních problémů, 8 tipů, jak chránit Snapchat, bezpečí 8 tipů, jak chránit, Snapchat bezpečí Lidé všech věkových skupin používají Snapchat k odesílání nezákonných, sebezničujících selfies. Problémy s ochranou osobních údajů jsou četné, proto použijte naše tipy pro zabezpečení a ochranu soukromí Snapchat, abyste svůj účet podpořili a zůstali v bezpečí! na Snapchatu je to určitě jeden z nejzávažnějších.

Tato funkce se zobrazí při aktualizaci aplikace Snapchat. Pokud jste dosud neaktualizovali aplikaci a nemáte aktivované služby určování polohy, když to uděláte, když se poprvé pokusíte otevřít Snap Map (přiblížením a oddálením na stránce Kamera), vyžádá si přístup k poloze.

Pokud jste již udělili přístup k poloze, budete přesměrováni k postupnému procházení funkcí. Naštěstí se během tohoto procesu můžete odhlásit. Když se vás Snapchat zeptá, kdo může vidět vaši polohu, můžete si vybrat Jen já, Moji přátelé, nebo Vyberte Přátelé. Chcete-li funkci zapnout, vyberte Jen já který se aktivuje Duchový režim, což znamená, že vaše poloha nebude sdílena na Snap Map.

Pokud jste již aplikaci aktualizovali a odhlásili jste se, můžete tuto funkci vypnout:

  1. Přejděte na stránku Snap Map a přejděte na svou Fotoaparát obrazovky a štípnutím oddálíte. To by mělo otevřít mapu.
  2. Klepněte na ikonu Nastavení (ozubené kolo) a zapněte Duchový režim.

Na rozdíl od většiny aplikací, kde deaktivace služeb určování polohy ve vašem účtu brání vidění polohy jiných lidí, to není případ Snapchat. Pokud vaši přátelé nepovolili režim duchů, budete stále moci vidět jejich polohu na mapě, takže by stálo za to dát jim vědět, že sdílejí svou polohu online.

Nejbezpečnější sázkou je jednoduše vypnout jakékoli služby určování polohy spojené s aplikací, které můžete provést prostřednictvím nastavení telefonu. Pokud služby určování polohy udržujete zapnuté, Snapchat má přístup k vaší poloze pouze při otevřené aplikaci. Pokud je zavřená, nemůže sledovat vaši polohu.

Snapchat se možná rozhodl pro aktivaci funkce, ale udělali dost dobrou práci, aby vysvětlili tuto funkci dříve, než byla vydána v divočině? Odpověď se zdá být ohromující ne.

Co si myslíte o Snap Map? Je to vážné bezpečnostní riziko? Přemýšlel Snapchat o tomhle? Dejte nám vědět v komentářích.

Image Credit: ChristianChan přes Shutterstock




Bisher hat noch niemand einen Kommentar zu diesem Artikel abgegeben.

O moderní technologii, jednoduché a cenově dostupné.
Váš průvodce ve světě moderních technologií. Naučte se, jak používat technologie a pomůcky, které nás každý den obklopují, a naučte se, jak objevovat na internetu zajímavé věci.