Nejlepší zvukový panel pro vaše domácí mediální centrum nebo počítač

• Michael Cain

Skutečnost: vestavěné televizní reproduktory mají tendenci nabízet nevýrazný zvuk. Televizní reproduktory jsou často obráceny dozadu. Navíc standardní televizní zvuk zůstává notoricky poddimenzovaný. Proto potřebujete zvukovou lištu.

Soundbars nabízejí vylepšenou kvalitu zvuku a zároveň se vyhýbají složitým kabelážím a konfiguraci. Místo toho zvukové panely poskytují čisté a kompaktní pole reproduktorů. Zjistěte, jaký je nejlepší zvukový panel pro vaše domácí mediální centrum nebo počítač.

Úvahy o Soundbar

Při výběru zvukového panelu budete chtít zvážit tři faktory. Konkrétně, velikost místnosti, počet “reproduktory,” a zdroj zvuku. Pokud používáte zvukový panel s počítačem nebo v malé místnosti, postačuje méně výkonný zvukový panel. Kde váš zvuk pochází také z věcí.

Používáte optický kabel, koaxiální, HDMI nebo stereo RCA konektory? Většina zvukových panelů obsahuje více vstupů. Přesto budete chtít zajistit, abyste dosáhli nejlepší možné kvality zvuku. Pokud používáte RCA, chybí vám skutečný prostorový zvuk. Pokryli jsme rozdíly mezi Dolby Digital, THX a DTS Dolby Digital, DTS, THX: Vysvětlení standardů prostorového zvuku Dolby Digital, DTS, THX: Vysvětlení standardů prostorového zvuku Ačkoli v odvětví prostorového zvuku jsou pouze tři hlavní hráči má své vlastní podmnožiny technologií, pokud jde o prostorový zvuk. .

Počet reproduktorů je rozhodující pro skutečný prostorový zvuk. Zejména u zvukových panelů je běžné reproduktorové pole 2.0 nebo 2.1. Pokud je tedy připojen optickým signálem, signál 5.1 nebo 7.1 se downmixuje. I některé zvukové lišty uváděné na trh jako 5.1 se spoléhají spíše na emulované než na skutečné 5.1. Tyto použití virtuální prostorový zvuk. Budete chtít zvážit tyto aspekty, protože sestavování domácích divadel Blueprint pro systém domácího kina Blueprint pro systém domácího kina Nastavení perfektního domácího kina není snadné. vyžaduje mnoho komponentů, a proto hodně plánování.

Nejlepší rozpočet Soundbars

Vizio 2.0 Soundbar

Zvuková lišta VIZIO SB3820-C6 38-palcová 2.0 kanálová Zvuková lišta VIZIO SB3820-C6 38-palcová 2.0 kanálová Koupit nyní na Amazonu 99,99 $

Vizio dominuje v rozpočtové elektronice. Navzdory jejich nízkým nákladům, elektronika společnosti Vizio, jako je 32palcová inteligentní televize E320i Vizio E320i-A0, 32palcová inteligentní TV recenze a prozradí, Vizio E320i-A0, 32palcová inteligentní TV recenze a prozradí, aby se otestovalo, zda lze televizor ještě naplnit funkcí cenově dostupný, koupil jsem si vizio E320i-A0 32-palcový 720p 60Hz LED Smart HDTV, který přišel za 288 $ (290 $ za maloobchodní cenu). Testoval jsem to… soustavně se shrabal v solidních recenzích. dvě konfigurace: formáty 29 "a 38". Jak vyplývá z 2.0, tento zvukový panel obsahuje pouze dva zvukové kanály. Není tedy zabudován žádný subwoofer. Vizio však poskytuje výstupní konektor pro subwoofer. Výkonný subwoofer můžete snadno přidat později.

Přes nedostatek standardního sub, recenzenti na Amazonu zaznamenali adekvátní basy. Moduly hlubokých basů společnosti Vizio pomáhají zvyšovat basy bez subwooferu. 29 "reproduktor vyplní malé místnosti, zatímco 38" vyhovuje středně velkým až větším místnostem. Zahrnuje kompatibilitu Dolby Digital a DTS TruSurround. Poznámka: Dolby Digital je omezen na optický zvuk. DTS TruVolume vyrovnává zvuk pro rovnoměrný zvuk. Bluetooth je navíc standardem pro bezdrátové vysílání a je zde také dálkové ovládání. Pokud jde o vstupy, existuje jeden stereo RCA, 3,5 mm stereo mini jack, optický TOSLINK a koaxiální. Najdete zde také vstup USB pro přehrávání hudby.

Pokud jste ochotni vydělat dalších asi 200 dolarů, můžete zachytit zvukový panel 5.1 od společnosti Vizio. CNET ve své recenzi ocenil skutečný pětikanálový zvuk SB4051 s bezdrátovými sub a surround reproduktory. CNET však zjistil, že basy jsou mocné. Zvukový panel 2.0 přesto vyrovnává rozpočet a dostupnost - a basy i bez vyhrazeného sub. Jako zvukový panel 2.0 je téměř zaručeno, že porazíte standardní televizní reproduktory.

• Vestavěný Bluetooth.
  • Dolby Digital, DTS TruSurround, DTS TruVolume.
  • Technologie hlubokých basů kompenzuje nedostatek subwooferu.
  • Výstup pro přidání sub.
  • Vzdálený standard.

• Žádné sub.
  • Žádný vstup HDMI.

Razer Leviathan

Razer Leviathan: Dolby 5.1 Suround Sound - Technologie Bluetooth aptX - Vyhrazený výkonný subwoofer pro hluboký pohlcující basy - PC hry a hudba Zvukový pruh Razer Leviathan: Dolby 5.1 Suround Sound - Bluetooth aptX Technology - Vyhrazený výkonný subwoofer pro Hlboko pohlcující basy - PC hry a hudba Sound Bar Koupit nyní na Amazonu 175,89 $

Razer honil výklenek v herním prostoru. Zejména se Razer specializuje na herní příslušenství, jako jsou myši jako Naga Razer Naga, Logitech G600 MMO Gaming Mice Review a Giveaway Razer Naga, Logitech G600 MMO Gaming Mice Review and Giveaway. Kromě dobré klávesnice je myš jedním z nejdůležitějších nástrojů v sadě nástrojů pro hráče PC. Pro některé žánry je myš ještě důležitější než klávesnice. Koneckonců to umožňuje ... a klávesnice. Ale s ohledem na šíření náhlavních souprav Razeru není jeho vpád na trh se zvukovými lištami žádným překvapením. Razer Leviathan se může pochlubit zvukem 5.1. Je to fenomenální hodnota, která se pohybuje kolem 200 $. Drobné balení navíc produkuje dostatek zvuku, aby zaplnilo středně velkou místnost. Přesto je Leviathan dostatečně kompaktní, aby se dal pod počítačový monitor.

PC Mag ocenila Leviathana za jeho silný zvuk vyplývající z drobné postavy. Recenzenti také zaznamenali spoustu low-end kopu z ponorky. Standardní Bluetooth a analogové i optické vstupy poskytují spoustu možností připojení. Přestože je Leviathan označen jako 5.1, není tomu tak skutečný 5.1. Spíše je to virtuální prostorový zvuk 5.1. Hlavním omezením je však nedostatek dálkového ovladače. Zatímco Leviathan vyhovuje domácímu mediálnímu centru, jeho vestavěné ovládací prvky vyhovují zvuku počítače. Neexistuje žádný infračervený senzor nebo vstup HDMI pro použití vlastního dálkového ovladače nebo ovládání úrovně zvuku prostřednictvím připojení k televizoru.

Nakonec, Razer Leviathan je úžasný soundbar za cenu. Kvůli nedostatku vzdálené a kompaktní velikosti Leviathanu je to nejlepší pro použití v počítači než pro domácí mediální centrum.

• 5.1.
  • Dolby Digital, virtuální reproduktory Dolby, Dolby Pro Logic II.
  • Prostor šetřící design.
  • Digitální a analogové vstupy (optické a stereo).

Nevýhody

• Žádné dálkové ovládání.
  • Nedostatek infračerveného senzoru.
  • Žádné HDMI.
  • Není pravda 5.1.

Nejlepší zvukové panely střední kategorie

Polk MagniFi Mini

Polk Audio MagniFi Mini domácí kino Surround Sound Bar - kompaktní systém s velkým zvukem, včetně bezdrátového subwooferu Polk Audio MagniFi Mini domácí kino Surround Sound Bar - kompaktní systém s velkým zvukem, včetně bezdrátového subwooferu Koupit nyní na Amazonu

Polk se specializuje na audio a jeho MagniFi Mini opravdu svítí. Společnost CNET byla malým rozměrem, ale velkým zvukem oceněna MagniFi Mini v hodnocení 8,2 / 10. Prvotřídní funkce, jako je Wi-Fi a telefonování, doplňují vynikající kvalitu zvuku Polk MagniFi Mini. Tento 2.1kanálový soundbar patří mezi nejmenší, které najdete. Se dvěma 12m výškovými reproduktory a čtyřmi 2,25 "ovladači vyrábí Polk bohatou škálu výšek a minim. Polk MagniFi Mini má zvukovou lištu 300 $, která je dobře vybavena. Najdete zde Bluetooth, analogové, optické a HDMI vstupy jako stejně jako Audio Return Channel (ARC). K dispozici je i Google Cast Jak přenášet média z počítače do TV pomocí Google Chrome Jak přenášet média z počítače do TV pomocí Google Chrome Google Chrome má nyní vestavěnou schopnost přenášet média z počítače do televize. Tady je to, co musíte využít a jak začít hned. .

Kromě toho je zde také Ethernet. Vstup HDMI je bohužel pouze ARC. To brání potenciálnímu připojení. Je vám zabráněno připojit zařízení, která nejsou kompatibilní s ARC, jako je herní konzole nebo přehrávač Blu-ray. Budete tedy muset použít optický kabel. Mnoho televizorů však obsahuje optický výstup, takže můžete připojit zařízení k televizoru přes HDMI a spustit zvuk do zvukové lišty. Zvuková lišta Boston Acoustics Tvee Model 30 Recenze a prozradí zvuková lišta Boston Acoustics TVee Model 30 Zvuková lišta a prozradí zvuk Zvuková lišta od Boston Acoustics zvaná Televizní model 30. To je jeden z vyšších modelů v jejich produktové řadě, takže moje očekávání byla velmi vysoká. Je to snadné ... je solidní náhrada.

Celkově Polk MagniFi Mini / a> nabízí špičkové funkce za střední cenu. To kompenzuje nepředvídatelné vlastnosti jako nespolehlivé Wi-Fi a vstup HDMI pouze pro ARC.

Klady

• Prostor šetřící design.
  • HDMI s ARC.
  • Google Cast.
  • Vestavěné Wi-Fi.
  • Ethernetový port.

• HDMI je pouze ARC.
  • Spotty Wi-Fi.

Yahama YAS-203

Yamaha YAS-203 Sound Bar s Bluetooth a bezdrátovým subwooferem Yamaha YAS-203 Sound Bar s Bluetooth a bezdrátovým subwooferem Koupit nyní na Amazonu 449,95 $

Yahama YAS-203 kombinuje špičkovou kvalitu zvuku a střední cenovou dostupnost. Za cenu je těžké najít soundbar, který dosahuje kombinace výšek a minim. Právě tato řada zvuků dělá z 2.1 Yahama jeden z nejlepších zvukových panelů pro vaše domácí mediální centrum nebo počítač. Basy a výšky zůstávají dokonale vyvážené. Uvnitř panelu najdete pár připojených 1/8 "ovladačů a 6,5 ​​palcový ovladač v připojeném subwooferu.

Díky funkcím vyšší úrovně, jako je Bluetooth a DTS, je Yahama schopna konkurovat zvukovým panelům značně nad úrovní cen. CNET poznamenává, že kvalita zvuku je působivá jak pro hudbu, tak pro filmy. Jejich recenzenti si však všimli, že Bluetooth je při použití se zařízeními, která postrádají aptX, trochu zrezivělá nebo mříže. Navzdory svým velkým funkcím Yahama vynechal port HDMI. K dispozici je také vestavěný IR opakovač. Vzhledem k vyšší formě TAS-203 občas blokuje IR port na mnoha televizorech. Tento IR blaster však tento problém ruší.

Celkově se Yahama YAS-203 hodí dobře k filmům, televizi a hudbě. Je hlasitější a vykazuje plnou dynamiku zvuků, odděluje ji od zvukových panelů rozpočtu a přitom udržuje přiměřenou cenu.

• Analogové a digitální vstupy (optické a stereo).
  • Dekódování DTS a Dolby Digital.
  • Zadní IR blaster.
  • Dynamický zvuk.
  • Včetně dálkového ovladače.

• Žádné HDMI.
  • Bluetooth mřížka s aptX zařízeními.
  • Může blokovat IR na televizorech (ale IR blaster to kompenzuje).

Od doby, kdy byl článek publikován, vydala Yamaha novou verzi soundbar, Yamaha YAS-207BL.
Zvuková lišta Yamaha YAS-207BL s bezdrátovým subwooferem Bluetooth a DTS Virtual: X Černá Zvuková lišta Yamaha YAS-207BL s bezdrátovým subwooferem Bluetooth a DTS Virtual: X Černá Koupit nyní na Amazonu 229,95 $

Pioneer SP-SB23W

Zvukový systém Pioneer SP-SB23W Soundbar Pioneer SP-SB23W Zvukový systém Andrew Jones Koupit nyní na Amazonu

Pioneer je synonymem pro vynikající kvalitu zvuku. Pioneer SP-SB23W se tak řadí mezi nejlepší znějící zvukové lišty, které můžete najít. Recenzenti CNET potvrdili, že SP-SB23W zní lépe než většina ostatních zvukových lišt na žádný rozpočet. Vysoce kvalitní zvuková lišta 2.1 začíná od materiálů pro stavbu. Spíše než běžný plastový kryt se Pioneer rozhodne pro kompozitní dřevo. I když to propůjčuje prvotřídní pocit a přináší akustiku, dělá to pro objemnější zvukovou lištu. Stejně jako Yahama YAS-203 by to mohlo blokovat váš televizní IR přijímač. Na rozdíl od modelu YAS-203 nebo Sony HT-CT260 však SP-SB23W postrádá IR senzor. Pravděpodobně je pravděpodobné, že bude třeba televizor mírně zvýšit.

Vzhledem k tomu, že Pioneer SP-SB23W je systém 2.1, je zde součástí sub. Nejen to, ale subwoofer je bezdrátový. Vyniká při čerpání hlubokých basů a přitom zůstává kompaktní. Dálkové ovládání je trochu levné - je to tenký a nerozlišitelný tvar a tlačítka znamenají, že tlačítka nejsou zřetelná. Ale alespoň zahrnuje dálkový ovladač, na rozdíl od Razer Leviathan. Navíc můžete naprogramovat kabelovou skříňku nebo televizní dálkové ovládání pro ovládání SP-SB23W.

Vstupy jsou pěkné barebone. K dispozici je jeden optický vstup a jeden analogový vstup. Obzvláště u dřevěné skříňky je překvapivé, že Pioneer opustil HDMI nebo dokonce více digitálních vstupů. Stejně jako ostatní zvukové lišty s minimálními vstupy máte nejlepší možnost zapojit všechny kabely do televizoru a připojit televizor k zvukové liště optickým kabelem. K dispozici je také Bluetooth pro bezdrátové vysílání. Navíc, zatímco SP-SB23W dekóduje Dolby Digital, neexistuje žádné dekódování DTS.

Přes své nedostatky má vyvážený zvuk SP-SB23W a vynikající kvalita sestavení více, než kompenzuje její dohled.

Klady

• Dekódování Dolby Digital.
  • Dřevěná skříňka.
  • Kompaktní, ale výkonný sub.
  • Zahrnuje dálkové ovládání.

• Lackluster vzdálené.
  • Sklon blokovat TV IR port.
  • Žádné dekódování DTS.
  • Chybí HDMI.

Nejlepší špičkové zvukové panely

Sony HT-NT5

Zvukový panel Sony HTNT5 s Hi-Res audio a bezdrátovým streamováním Zvukový panel Sony HTNT5 s Hi-Res audio a bezdrátovým streamováním Koupit nyní na Amazonu

Sony HT-NT5 spojuje výjimečný zvuk a funkce do dobře navržené zvukové lišty. HT-NT5 od společnosti Sony se může pochlubit fantastickou kvalitou jak pro účely hudby, tak videa. Tenký tvarový faktor a bezdrátový subwoofer zajišťují vynikající kvalitu zvuku tohoto zvukového panelu 2.1. Navíc máte možnost přidat bezdrátové zadní reproduktory. Tím se zvuková lišta 2.1 převede na plnohodnotný 5.1 prostorový systém. Zatímco mnoho zvukových panelů nemá ani jeden vstup HDMI, Sony HT-NT5 nabízí neuvěřitelných tři. Navíc se mohou pochlubit podporou HDCP 2.2 a HDR se zdroji videa 4K.
Sony HT-RT5 Soundbar se 2 bezdrátovými zadními reproduktory (550 W, S-Master HX, Clear Audio Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD, Bluetooth, Wi-Fi a NFC) Sony HT-RT5 Soundbar se 2 bezdrátovými zadními reproduktory (550 W, S-Master HX, Clear Audio Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD, Bluetooth, Wi-Fi a NFC) Koupit nyní na Amazonu

Je těžké najít chybu s HT-NT5 od Sony. Díky přibližně 500 USD, chvályhodná sada funkcí, připojení a kvalita zvuku činí z HT-NT5 úžasný zvukový panel. Kromě toho estetika HT-NT5 odpovídá kvalitě zvuku. CNET poznamenal, že přidání bezdrátových zadních reproduktorů bylo únavným procesem. Přidání zadních reproduktorů však posílilo zvuk, zejména u filmů.

• Google Cast.
  • 3 vstupy HDMI.
  • Podpora 4K a HDR.
  • Rozšíření na 5.1.
  • Podpora Dolby TruHD a DTS-HD.
  • USB vstup.

• Drahý.
  • Bezdrátové zadní reproduktory bolest párování.

Samsung HW-K950

Pokud hledáte bohatý zvuk, Samsung HW-K950 patří mezi nejlepší. Tento špičkový zvukový panel je ideální pro filmy a hudbu. HW-K950 od Samsung zahrnuje zadní reproduktory pro skutečný zážitek z prostorového zvuku 5.1. Kromě toho podporuje HW-K950 sportovní Dolby Atmos. K tomu existuje nastavení 5.1.4: pět prostorových reproduktorů, vedlejší a čtyři režijní. Díky kompatibilitě Dolby Atmos je Samsung HW-K950 neuvěřitelná hodnota.

Zdroje Dolby Atmos jsou však omezené. Podpora DTS navíc zůstává částečně omezená. HW-K950 dokáže dekódovat všechny stopy Dolby s výjimkou DTS: X. Navíc jsou toky DTS dekódovány stereofonně. K dispozici je bezdrátové vysílání, HDMI a analogové i digitální vstupy.

Navzdory těmto omezením se Samsung HW-K950 může pochlubit dekódováním Dolby Atmos, více vstupy HDMI a zadními reproduktory pro pohlcující prostorový zvuk..

Klady

• Podpora Dolby Atmos, dekódování Dolby.
  • Vstupy HDMI.
  • Výstup HDMI.
  • Analogové a digitální vstupy (stereo a optické).
  • Bluetooth.
  • Streamování více místností.
  • Zadní reproduktory.

• Žádná podpora DTS: X.
  • Dekódování toku DTS omezeno na stereo.

Zvednutí (zvukového) pruhu

Zatímco systémy domácího kina s vyhrazenými reproduktory stále vládnou pro audio a cinefily, zvukové lišty se vyvinuly. Mnoho zvukových panelů nyní nabízí zážitek srovnatelný s rozpočtem a nastavením domácího kina střední kategorie. Dokonce i low-end soundbar je vázán na trumf nativní kvality zvuku v televizi. Na špičkové úrovni zvažte nabídku zvukových lišt od společností Sony, Yahama a Samsung. V rozpočtu je Vizio těžké porazit. Zejména zvukové lišty Vizio S5451W-C2 a SB3851-C0C jsou hvězdné zvuky. Každý nabízí skutečný 5.1 s vyhrazenými zadními reproduktory. Oba mají také dekódování Dolby Digital a DTS.

Nakonec, pokud se stále spoléháte na reproduktory televizoru, určitě stojí za to upgradovat na zvukový panel. Jsou ideální pro vylepšený zvukový zážitek bez nepořádku. Možnosti se dále pohybují od možností na základní úrovni až po špičkové nabídky. S takovou rozmanitostí je k dispozici zvukový panel pro všechny potřeby rozpočtu a zvuku. Poté, co jste si vybrali zvukový panel, se naučte, jak postavit domácí kino na levném Jak postavit domácí kino na levném Jak postavit domácí kino na levném Budování domácího kina může být drahý proces. S těmito tipy však můžete postavit skvělé domácí kino na levné. !

Používáte zvukovou lištu? Sdělte nám, který je váš oblíbený, jak jej používáte a proč!

Obrázek Kredit: Florian Augustin přes Shutterstock.com